Om BK Fyren

BK Fyren grundades i hjärtat av Stockholms stad, på Mäster Samuelsgatan 42, den 30 november 2018. Vi tycker att fotboll är en plattform för utveckling, framtiden och glädje. Detta genomsyrar allt från A-lagsverksamheten ner till ungdomssektionen.

Historia

BK Fyren grundades i hjärtat av Stockholms stad, på Mäster Samuelsgatan 42, den 30 november 2018. Namnet BK Fyren kommer från turkiskans Fener vilket betyder fyr på turkiska.

Grundarna utav BK Fyren är fem fotbollsintresserade själar som inte bara gillar fotboll utan andas och lever fotboll. Bland grundarna finns en blandning utav spelar och tränar- erfarenheter. Ingen utav grundarna gick hela vägen under sin aktiva spelarkarriär men har givetvis inga planer på att sluta vara aktiva inom det de älskar, fotbollen. Istället för att lägga skorna på hyllan valde de framtida klubblegendarerna att bilda BK Fyren. Klubben tog redan första året klivet upp från division 7 genom en nobel andraplacering.

Som om det inte räckte med avancemang redan första säsongen växte också föreningen i storlek då två ungdomslag tog klivet in i föreningen - vi välkomnade både BK Fyren P09 och strax efteråt även BK Fyren P11 till föreningen.

Efter säsongen 2021, den episka säsongen då A-laget tog klivet upp till division 5 genom att vinna serien, valde tyvärr föreningen att gå skilda vägar med P11-laget. Istället riktas allt fokus på att växa i rätt takt och supportera A-laget och P09 med föreningens alla resurser.

Vision

Fotboll är en plattform för utveckling. Fotboll är en plattform för framtiden. Fotboll är en plattform för glädje.

BK Fyrens vision är att under kort tid klättra upp i det svenska seriesystemet för att på sikt tävla i de högre serierna och slutligen Allsvenskan. I de högre serierna är BK Fyrens vision att erbjuda unga talanger en plattform där de blomstrar från just unga talanger till framtida professionella fotbollsspelare. Genom samarbeten med utländska klubbar skapar BK Fyren förutsättningar och möjligheter för unga talanger att utvecklas till framtida utlandsproffs. BK Fyrens värdeord är Utveckling, Framtid och Glädje.

Vad som skiljer BK Fyren från andra 'talangfabriker' är det faktum att vi inte tror på att vi når värdeord ett och två utan värdeord tre. Det enda sättet att utveckla framtidens talanger är genom att i ung ålder lära dom vikten utav gemenskap och att ha kul. Hård träning och målmedvetenhet är centrala måsten men utan glädje dessvärre det som många gånger får unga talanger att sluta med fotboll i allt för ung ålder. Vår vision är att förändra detta och med hjälp utav vår unika modell få fram framtidens utlandsproffs.

Bli medlem

Som medlemsstyrd förening önskar vi alltid fler medlemmar. Det är ju uppenbarligen inte alla föreningar i närområdet som tror på total medlemsägdhet, men det är viktigt för oss. 100% av föreningen ägs av våra medlemmar. Så ta möjligheten att påverka föreningen genom rösträtt på årsmötet som hålls varje år samt gratis inträde till alla våra hemmamatcher!
Bli medlem här →

Huvudsponsor